Tímár Bence Photographer

Így kérj árajánlatot esküvői szolgáltatóktól!

2022. október 12. - Tímár Bence Photographer

Így kérj árajánlatot esküvői szolgáltatóktól!



Rendszeres dolog az esküvői szolgáltató szakmában, hogy nap, mint nap több árajánlat kérést, üzenetet kapnak. A legtöbb szolgáltató weblapján erre külön felület hoznak létre, hogy szuper egyszerű legyen az árajánlatkérés.

Nálam sincs ez másképp, általában naponta futnak be az érdeklődő e-mail-ek, ajánlatkérők. Az alábbiakban adni fogok egy kis segítséget ahhoz, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor egy esküvői szolgáltatótól kértek árajánlatot, és hogy milyen hibákat ne kövessetek el.

Senki sem akar lemaradni, lecsúszni olyan esküvői szolgáltatóról, akinek a a portfóliója alapján tetszik a munkássága! Legyen az esküvői videós, helyszín, esküvői fotós, ceremóniamester…

A legfontosabb tudnivalók, amire oda kell figyelnetek:
 

Mikor, milyen időpontban kérj árajánlatot?

Ha tetszik és megfogott az, amit a portfólióban látsz, akkor ne habozz. A lehető leghamarabb vedd fel a kapcsolatot a kiszemelt esküvői szolgáltatóval. Mások is látják azt, ami igényes, szép, és más is észre veszi, ha valami egyedi, illetve valaki egyedi szolgáltatást nyújt.

Amint pontosan megállapításra került a nagy napotok dátuma, kezdj neki azonnal a szervezésnek! Kis hazánkban a legtöbb esküvőt március közepétől november közepéig rendezik meg. Egy hónapban 3-4 hétvége van, amit ha a péntekekkel is kiegészítünk, 8 olyan nap van, amire a legtöbb házasulandó pályázik. Ez évi 72 napot jelent. Egy esküvői fotósnak ennél jóval több ajánlatkérője van, és az is előfordulhat, hogy az esküvői fotózásokon kívül egyéb fotózásokat is elvállal. 

Hogyan kérj ajánlatot?

Minél több információt adsz meg nekünk a Nagy Napról, annál személyre szabottabb árajánlatot tudunk küldeni.

Számtalanszor fut be hozzám olyan ajánlatkérés, melyben a menyasszony vagy a vőlegény nevén kívül csak egy dátum szerepel és egy mondat: Várom az ajánlatát, amennyiben szabad az időpont!

Képzeld csak magad kicsit a helyembe! Minimális információk mellett kellene egy teljes körű, minden igényt kielégítő árajánlatot készítenem.

Ahhoz lehetne hasonlítani, mint mikor felhívsz több tetőfedőt, hogy szeretnéd a házadon a tetőt kicserélni. Lesz olyan, aki mond egy megközelítő összeget, és lesz olyan, aki mond egy tól-ig összeget és lesz olyan, aki szeretné előtte felmérni a munkát.

Én inkább az a típus vagyok, aki szereti "felmérni" a munkát. Minél több információval láttok el, annál pontosabban és korrektebben, ár-értékaránynak megfelelően tudom kiadni az ajánlatot.

Ezért szoktam felajánlani a személyes konzultációt. Amellett, hogy megbeszéljük az esküvőtök fontos paramétereit (Mi a helyszín? Hányan lesznek a rendezvényen? Milyen szertartásaitok lesznek (polgári, templomi, vagy csak lakodalom)? Sokat elárulhat az is egy szolgáltatóról, hogy az ajánlatot válasz e-mail-ben tőmondatokban fogalmazza meg, vagy készít egy igényes, személyre szabott árajánlatot, amiben pontosan megfogalmaz mindent.

Fontosnak tartom  a kölcsönös szimpátiát, hiszen olyan embert kerestek, akiben megbíztok, akire rábízzátok magatokat az esküvőtökön.

Természetesen a konzultációra szánt időintervallum nem kerül kifizettetésre!

Meggyőződésem, hogy az esküvői szolgáltatók munkája bizalmi munka! Az esküvői szolgáltatóitok közül a legtöbb időt a fotóssal töltitek. Együtt készülünk fel a jegyesfotózással a későbbi kreatív fotózásra, végig élem veletek a nagy nap minden pillanatát. Legyenek azok viccesebb, kicsit feszültebb, vagy ünnepélyesebb pillanatok. Mindezt úgy, hogy közben koncentráltan teszem a dolgom értetek a maradandó esküvői emlékeitekért.

 

Mire figyelj?

Mindenképpen a weboldalon megtalálható formok valamelyikén jelentkezz fotózásra! Fontos, hogy ne a közösségi médiában vedd fel a kapcsolatot velem, hiszen itt elveszhetnek az üzenetek, vagy az engedélykérések között találom meg őket, viszont ezeket általában nem figyelem. Mindenképp add meg a telefonszámodat az ajánlatkérő üzenetedben!

süti beállítások módosítása